Kuchnia węgierska przemyciła do Polski wiele pomysłów kulinarnych. Na czoło wśród nich wysuwa się tradycyjny gulasz. Musi być przepełniony mięsem oraz warzywami, najwięcej powinno być w nim świeżej marchewki, która daje sosowi odpowiedni kolor. Przyprawy korzenne podkreślają niesamowity aromat tej potrawy. Gulasz ma to do siebie, że jest daniem niezwykle uniwersalnym. Podczas obiadu można go serwować razem z gotowanym ryżem lub makaronem. Jeśli chcemy taki gulasz podać do kolacji, wystarczy kilka kromek chleba lub bagietka, przydadzą się także grzanki. Resztki gulaszu z obiadu warto przechować na drugi dzień. Można z łatwością przerobić gulasz na farsz do naleśników. Smakować będą wybornie z dodatkiem kwaśnej śmietany lub jogurtu. Dodać można gulasz także do placków ziemniaczanych, wszak to danie nazywane jest od lat ?plackiem po węgiersku?, które wszyscy Polacy wręcz uwielbiają. Kuchnia węgierska mimo ciężkiego charakteru jest niezwykle smaczna i pożywna. W sieci znaleźć można wiele przepisów na sycące i pożywne dania z kuchni węgierskiej, których każdy kulinarny eksperymentator powinien spróbować.
Nowości:
Techniki motywacyjne w pracy logopedy – jak zaangażować dziecko?
Chcesz dowiedzieć się, jak zaangażować dzieci w terapię logopedyczną? Poznaj sprawdzone techniki motywacyjne, które sprawią, że praca z maluchem będzie skuteczniejsza i jeszcze bardziej satysfakcjonująca! #logopedia #dzieci #motywacja