W każdej gastronomii nie może zabraknąć nie tylko garnków i patelni, ale również urządzeń do pieczenia, gotowania, smażenia i odgrzewania. Są one chyba jednym z najważniejszych elementów wyposażenia kuchni restauracyjnej, i oczywiście znacząco różnią się od klasycznych kuchenek używanych w domach prywatnych. Wpis gastronomia wyposażenie w swoją wyszukiwarkę, by zobaczyć jak różnią się wielkością czy ceną specjalne kuchnie indukcyjne przystosowane do kładzenia na nich wielkich garnków, i jak przystosowane są do częstego i długotrwałego używania. Oprócz kuchni z płytą indukcyjną potrzebujemy z gastronomii również pieca albo piekarnika – jego wielkość i funkcje zależą przede wszystkim od rodzaju potraw, jakie będziemy w nich przygotowywać. Istotne są również specjalne gastronomiczne patelnie – ich funkcjonalność polega na tym, że mają one po prostu postać wielkiego blatu z rozgrzaną blachą, na której zmieści się wiele kotletów czy różnego rodzaju placków na raz. Pamiętajmy też o odpowiednich środkach czyszczących dedykowanych urządzeniom gastronomicznym.
Nowości:
Wady zgryzu a problemy z mową: Logopedia dla dzieci i dorosłych.
Czy wady zgryzu mogą wpływać na problemy z mową? Dowiedz się, jak logopedia może pomóc zarówno dzieciom, jak i dorosłym w radzeniu sobie z tymi wyzwaniami. #logopedia #wadazgryzu #problemyzmoją