A może szybki bulion dietetyczny z pieczarkami? Składniki, które będą wam potrzebne, to: 80dag wołowiny z kością, włoszczyzna (bez pora), 10dag pieczarek, dwie łyżki masła, mielony imbir, gałka muszkatołowa (mielona), biała gorczyca i natka pietruszki. Teraz przejdźmy już do prostego sposobu, przygotowania naszej pysznej, dietetycznej zupy. Wołowinę myjemy, zalewamy wrzącą wodą, solimy, dodajemy pół łyżki ziaren gorczycy, odrobinę imbiru i gotujemy około godziny, ale na małym ogniu. W trakcie gotowania, Obieramy włoszczyznę i kroimy w cienkie paski, pieczarki również kroimy, lecz w nieco grubsze paseczki. Warzywa i pieczarki podsmażamy na masełku, by były smaczniejsze, po czym dodajemy je do mięsa i gotujemy przez 20 minut. Teraz wystarczy już tylko zdjąć zupę z ognia, nalać do talerzy czy misek i posypać natką pietruszki – co oczywiście nie jest konieczne, jest to bowiem zabieg czysto estetyczny. Nie zmienimy smaku zupy posypując ją natką pietruszki. Życzymy Państwu smacznego, dietetycznego dania, którego przygotowanie zajmie wam około godzinki. Pamiętajcie, że przepis ten jest dla czterech osób.
Nowości:
Popularne wpisy:
Kosze bożonarodzeniowe – Brzesko
Jak co roku, w czasie gdy zbliżają się święta Bożego Narodzenia, ogarnia nas zakupowy szał. Kolejki w supermarketach ciągną się kilometrami, a mniejsze, prywatne...
Kulinarne Inspiracje: Nowoczesne Trendy w Meblach Gastronomicznych
W świecie gastronomii meble pełnią kluczową rolę nie tylko pod względem funkcjonalności, ale także estetyki i atmosfery. Wraz z ewolucją trendów społecznych i kulinarnych,...
Odkryj Czar Restauracji w Zamku: Kulinarna Podróż przez Historię i Smak
Zamki mają długą historię bycia świadkami ważnych wydarzeń, od legendarnych bitew po romantyczne opowieści. Jednakże, coś, co często pomijane jest, to ich rola jako...