W rosyjskiej kuchni najważniejszym czynnikiem jest zawiesistość dań płynnych. Wszelkie zupy stamtąd pochodzące muszą być do granic możliwości wypełnione mięsem oraz warzywami, stąd biorą się różne barszcze oraz rosoły. Im więcej dodatków w postaci warzyw, tym lepiej. Do warzywnych zup często dodaje się także ryż lub kasze, aby były gęstsze i przez to jeszcze bardziej sycące. Na drugie danie w Rosji często serwuje się też różnorodne kołduny, najczęściej z mięsem, by posiłek był silnie odżywczy. Nie można zapomnieć także o rosyjskich alkoholach. Tamtejsze nalewki oraz likiery biją na głowę pod względem jakości wszelkie inne napoje alkoholowe pochodzące z Europy. Kto raz zasmakuje kuchni rosyjskiej, zawsze chętnie do niej wraca. Dania są niezwykle rozgrzewające, np. w czasie jesieni. Zupa czosnkowa okazuje się znakomitym rozwiązaniem na wszelkiego rodzaju przeziębienia. Trzeba do niej dodać także bardzo dużo podduszonej cebuli oraz na końcu ? świeżego sera. Najlepiej smakuje z grzankami, choć niektórzy do środka dodają jeszcze ziemniaki, żeby wpłynąć na zagęszczenie się zupy.
Nowości:
Jak czas wpływa na skuteczność terapii logopedycznej?
Czy wiek pacjenta ma wpływ na skuteczność terapii logopedycznej? Ostatnie badania wskazują, że im szybciej rozpoczniemy terapię, tym większe szanse na sukces. Jak zatem czas wpływa na efektywność leczenia? Odpowiedzi na te pytania szukamy w naszym najnowszym artykule! #logopedia #terapialogopedyczna #skutecznosc_terapii
Na pewno czołowy blog odnośnie tej tematyki.
Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.