Składniki:
1. 10 dag masła
2. 1 szklanka jogurtu naturalnego
3. 1 szklanka śmietany 30 %
4. 20 dag herbatników
5. 4 łyżki cukru
6. 20 dag jagód
7. 1 galaretka malinowa
8. 1 galaretka z owoców leśnych
9. 2 galaretki agrestowe
10. Świeże owoce jagodowe (maliny, truskawki, jagody, poziomki) do dekoracji
Wykonanie:
Roztopić masło; herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać ze stopionym masłem, zagnieść ciasto, a następnie wyłożyć nim dno tortownicy.
Jagody przebrać, opłukać i zagotować z połową cukru, wsypać galaretkę z owoców leśnych i wszystko razem zmiksować.
Połowę śmietany ubić na sztywno i wymieszać ze zmiksowanymi jagodami i połową jogurtu; masę wylać na placek z pokruszonych herbatników i schłodzić.
Malinowa galaretkę rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody. Resztę śmietany ubić z resztą cukru, dodać resztę jogurtu a także ostudzoną galaretkę malinową, dokładnie wymieszać i wylać na zastygniętą masę jagodową. Schłodzić.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 3 szklankach wrzątku. Ostudzić. Na wierzchu przekładańca ułożyć owoce jagodowe i zalać tężejącą galaretką agrestową. Zastudzić.