Deser kawowo ? jogurtowy

0
177

Składniki:

1. 1 kostka margaryny deserowej
2. 60 dag jogurtu naturalnego
3. 1 jajko i 5 żółtek
4. 1 szklanka cukru
5. 2 szklanki mleka w proszku
6. Pół szklanki naparu z kawy
7. 1 opakowanie biszkoptów
8. 2 łyżeczki żelatyny
9. Świeże owoce (porzeczki, truskawki, jagody) i migdały do dekoracji

Wykonanie:

Miękką margarynę utrzeć na gładką masę z cukrem a następnie cały czas ucierając połączyć z całym jajkiem i 5 żółtkami. Przy pomocy miksera połączyć z małymi porcjami jogurtu i mleka w proszku. Następie dodać rozpuszczoną w 1 szklance wrzącej wody i ostudzoną żelatynę i dokładnie wymieszać.
Biszkopty (1/3 opakowania) ułożyć dosyć ciasno w formie i obficie skropić naparem z kawy. Posmarować połową kremu a na krem wyłożyć resztę biszkoptów nasączonych naparem z kawy. Rozsmarować na nich pozostały krem. Całość schłodzić. Przed podaniem wyjąć z formy i udekorować owocami i posiekanymi migdałami.